Ouders

Ouder aan het woord

Toen mijn dochter begon aan haar studie Commerciële Economie aan de Hoge School van Amsterdam vertelde ze ons over ‘’studentenverenigingen’’. Ik wist wel dat ze bestonden, maar had geen idee wat een studentenvereniging precies inhoudt. Ze was in ieder geval razend enthousiast en druk aan het zoeken naar een leuke, gezellige studentenvereniging.

Tijdens haar zoektocht, was ik zelf ook het internet aan het afstruinen om een indruk te krijgen van studentenverenigingen. Helaas vond ik toen veel negatieve verhalen en betwijfelde ik of het een goed idee zou zijn als mijn dochter lid zou worden.

Maar zo eigenwijs als ze is, heeft ze zich ingeschreven bij Unitas Amsterdam. Volgens haar was dit de juiste keuze en een ‘’verrijking’’ van haar studentenleventje. Ondanks mijn negatieve mening, begon ze alsnog aan de kennismakingstijd van Unitas en is vervolgens bij een leuk vrouwendispuut terecht gekomen.

Ik kan nu zeker zeggen dat alle vooroordelen (zoals te weinig tijd voor haar studie, verplichtingen, de kosten etc.) die ik had over studentenverenigingen compleet in het niet vallen. Mijn dochter heeft een fantastische groep vrienden en een rijk sociaal leven. Ik had alleen nooit verwacht dat een studentenvereniging haar zo veel zou leren. Ze kreeg de kans om deel uit te maken van verschillende ‘’commissies’’ en is nu zelfs bestuur van Unitas Amsterdam. Ik zie dat ze daardoor ontzettend is gegroeid in het ondernemen, proactief in het leven staat en verantwoordelijkheid op zich neemt.

Waar de meeste ouders bang voor zijn, en waar ik zelf ook het meest bang voor was, is dat ze haar studie zou verwaarlozen. Ik kan u allen geruststellen, want dit is niet gebeurd. Samen studeren wordt vanuit de disputen aangemoedigd en in plaats van elkaar af te leiden (wat wij als ouders denken) stimuleren ze elkaar ontzettend. Zoals mijn dochter zelf ook aangeeft ‘’de sociëteit is altijd rustig tijdens de tentamenweken’’, omdat elke student dan in de bieb aan het studeren is.

Toen ze over studentenverenigingen begon had ik zo mijn twijfels, maar ik kan alle ouders in Nederland met een gerust hart verzekeren dat Unitas het leven van mijn dochter alleen maar verrijkt heeft!

Met vriendelijke groet,

Barbara van de Logt – Wydra