Onze inschrijvingen open in mei. Houd onze Instagrampagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

Inschrijven

De inschrijvingen voor 2021 zijn helaas gesloten.

UNITERRAS 2021

Baal jij ook zo van het gebrek aan feesten tijdens de introductieweken 2021? Wees niet getreurd, Unitas S.A. heeft de oplossing! Op 25 en 26 augustus en op 1 en 2 september 2021 organiseren wij op het dakterras van Kleurstoff het Uniterras! Dit willen we natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier organiseren, waardoor we zullen werken met coronatoegangsbewijzen. Voor slechts €7,50 entreegeld plus een geldige QR-code kan je van 16:00 tot 00:00 met een biertje in de hand een onvergetelijke avond beleven. Tickets kopen kan via de onderstaande knop; op deze ticketpagina vind je verdere praktische details. Tot op het dakterras!

 

Koop hier je tickets!

Over ons

Studeren of 100% student zijn?

Wat wil ik?

In een studentenleven moet je veel keuzes maken. Je hebt al gekozen voor een studie die bij je past en die je uitdagend lijkt. Je besloot naar onze mooie hoofdstad te trekken om daar jouw eigen studentenleven in te richten. Misschien heb je zelfs al een kamer en beslis je over je eigen huishouden. Nu sta je voor de keuze “Is een studentenvereniging wat voor mij?”. Wil je het alleen bij je studie houden of is een studentenleven toch meer dan alleen studeren?

 

Wat mis ik?

Sinds 1911 is Unitas een begrip in de Amsterdamse studentenwereld. Als op twee na grootste vereniging van Amsterdam is Unitas groot genoeg om de vetste feesten en gala’s te organiseren, maar tegelijkertijd klein genoeg om je niet te laten verdwijnen in de massa.

Onze vereniging telt twee mannen-, drie vrouwen- en zeven gemengde disputen, stuk voor stuk met een uniek karakter en eigen gebruiken. Een dispuut heeft zo’n 30 à 40 actieve leden. Je leert hier niet alleen je jaargenoten kennen, maar ook ouderejaars. Daarnaast zijn er reünisten, dat zijn oud leden van het dispuut. Vaak zijn zij nog erg betrokken, ze hebben immers vriendschappen voor het leven opgebouwd in hun dispuut.

Elk lid van Unitas wordt in zijn eerste jaar opgenomen in zo’n dispuut. Er is voor ieder wat wils, van traditioneel tot meer vrijblijvend. Als lid van een dispuut bezoek je natuurlijk samen de wekelijkse borrel op de dinsdag of woensdagavond in de Sociëteit, S.A.L.V.E. Toch is lid zijn nog zoveel meer dan alleen borrelen en mooie Unitas feesten. Van een zonnige middag varen met je dispuutssloep tot juist samen op een frisse wintersport. Koningsdag op een boot met eigen DJ of toch een festival pakken? Chique diners en gala’s op de vetste locaties. Alles is mogelijk! Je gaat veel dingen meemaken die anders ondenkbaar zouden zijn. Je hoort niet alleen mooie verhalen, je creëert ze.

 

Wat kan ik er uit halen?

Behalve al die fantastisch leuke dingen heeft een lidmaatschap ook aspecten waar je in je ontwikkeling veel aan hebt. Bij Unitas kun je veel commissie- en bestuurservaring opdoen, dit kun je later goed gebruiken in je verdere loopbaan. Ook kun je aan de meest uiteenlopende carrière activiteiten deelnemen. We zien vaak dat reünisten jongere leden van Unitas aan een stageplaats of baan helpen. Vrienden van de borrel blijken uiteindelijk zakenpartners te worden. Het grote sociale netwerk dat je op zult bouwen is dus niet alleen leuk en gezellig, ook op het vlak van studie en werk heb je er veel aan.

Lustrum 2021

In 1911 werd Unitas S. A. opgericht en ieder jaar wordt de Dies Natalis van de vereniging groots gevierd. Eens in de vijf jaar wordt dit echter extra groots gevierd. Op 21 februari 2021 is onze vereniging 110 jaar oud geworden. Het gehele jaar 2021 zou zodoende in het teken staan van ons 22ste Lustrum. Door de langdurige coronamaatregelen konden alle geplande Lustrumactiviteiten in 2021 echter geen doorgang vinden. Volgend jaar staat daarom een groot arsenaal aan evenementen gepland om de lustrumviering in te halen.

We beginnen met het pre-lustrumfeest in november: hier wordt het thema van het lustrum bekend gemaakt. Daarna vieren wij in februari de verjaardag van onze vereniging met een week lang feesten op en rondom onze sociëteit in het centrum van Amsterdam. In het voorjaar vertrekken wij met een gigantische groep leden naar een skiresort om te genieten van de pistes en natuurlijk de après-ski. In juni vindt het lustrumgala plaats, waarbij we af zullen reizen naar een bijzondere locatie om daar te proosten op onze 110e Dies. Het beste wordt uiteraard voor het laatst bewaard en we sluiten in juli het lustrumjaar spectaculair af met de buitenweek; een week lang elke dag activiteiten en feesten met alle leden op ons eigen festivalterrein in Amsterdam. Kortom: een jaar vol feest, nieuwe avonturen en herinneringen die je je hele leven bij zullen blijven!

Foto's

Verenigingsjaar in het kort

Leden aan het woord

Huizen van Unitas

Het is een frustratie van het overgrote deel van de Amsterdamse studenten: de huisvesting. Ellenlange wachtrijen bij makelaars en websites, vele hospiteeravonden en wanhopige oproepen op social media. Het vinden van een betaalbare kamer is voor de Amsterdamse student absoluut niet eenvoudig. Een voordeel van lid zijn bij Unitas: de vele studentenhuizen binnen de vereniging. Veel leden zijn via Unitas aan een kamer gekomen. We hebben een aantal huizen gevraagd naar hun ervaringen om zo een sfeerimpressie te geven.

Tamar, Sarah, Noor en Sara

Op het altijd bruisende Rokin wonen 4 meiden van 2 verschillende disputen, eerstejaars en tweedejaars. Zonder elkaar echt goed te kennen zijn we bij elkaar gebracht dankzij Unitas. Twee minuten lopen van de Kalverstraat, 10 minuten van het Centraal station en altijd gezellig! We eten geregeld samen, doen drankjes bij huiscafe de Tara en zijn de grootste Tempa fans. De dag na de borrel komen we altijd even bij elkaar om de hoek kijken hoe de avond is verlopen en strompelen we samen naar de supermarkt voor katervoedsel. Door het samenwonen hebben we andere disputen leren kennen en zijn de borrels nóg leuker geworden!

Clerp

Misschien kun je het al raden, maar de Clerp bevindt zich op de Clercqstraat in de prachtige buurt Amsterdam Oud-West. Met 10 meiden van college Partitus, een Flamingo als mascotte en mooie roze gangen, kunnen we met zekerheid zeggen dat dit het gezelligste vrouwenhuis van Amsterdam is. Met lekker weer zijn wij geregeld te vinden op het zonnige terras onder ons huis of in een van de vele kroegen die de Clercqstraat kent. Daarnaast hebben we elke maand huisavond en organiseren we een paar keer per jaar de traditionele Clerpuitjes. Zo zijn we al een keer gaan schaatsen, pubquizzen, gokken in Holland Casino, hebben we een kroegentocht gehouden en een kerstdiner gehad. Samenwonen met leden van je college zorgt voor hechtere vriendschappen en maakt je tijd bij Unitas nóg mooier!

Intercity Verbond

Unitas Amsterdam heeft in 2004 samen met studentenverenigingen uit andere steden binnen Nederland het Intercity Verbond – ook wel ICV – opgericht. Dit is een samenwerking tussen L.V.V.S. Augustinus (Leiden), Unitas S.R. (Utrecht), S.S.R.-Rotterdam en natuurlijk wijzelf Unitas Amsterdam.

Er zijn verschillende redenen waarom deze vier verenigingen samen zijn gekomen. De voornaamste is dat wij min of meer hetzelfde karakter en dezelfde tradities handhaven. Om deze reden kunnen we het goed met elkaar vinden en zijn onze gezamenlijke activiteiten erg geslaagd. Evenementen die we met elkaar ondernemen zijn o.a. een feest voor alle eerstejaars leden, een biercantus en verschillende borrels met onze besturen. Ook als Unitas Amsterdam evenementen organiseert, zoals open feesten of gala’s, weten de leden van andere verenigingen binnen het Intercity Verbond elkaar te vinden. Het verbond zorgt voor veel onderling plezier en geeft automatisch een band tussen onze leden. Oftewel, lidmaatschap bij Unitas garandeert niet alleen een toffe tijd in Amsterdam, maar ook door de rest van Nederland!

Wil je een kijkje nemen op de Facebookpagina van het Intercity Verbond?

Klik dan hier.

Ga je studeren in Leiden, Utrecht of Rotterdam? Neem dan vooral een kijkje bij een van de verenigingen die onderdeel zijn van ons Intercity Verbond:

FAQ

Veelgestelde vragen

Kost lid zijn van Unitas mij veel geld?

Geld zal altijd een grote rol spelen in het leven van een student. Je huur moet elke maand betaald worden, je moet eten en je wil ook nog leuke dingen doen. Wanneer je lid bent van Unitas betaal je in je eerste jaar 120 euro aan contributie. Dit bedrag neemt ieder jaar dat je lid bent af en valt in het niet bij wat je ervoor terug krijgt. Van de contributie worden o.a. het hele jaar veel activiteiten en feesten georganiseerd voor de leden. Daarbij zal een avond op de Sociëteit je aanzienlijk minder geld kosten dan een avondje in de kroeg, bij je dispuut heb je soms voor minder dan een euro al een biertje!

Kan ik Unitas met mijn studie combineren?

Lid zijn van Unitas betekent niet dat je de hele week aan de bar hangt. Eén keer per week borrel je met je dispuut op de Sociëteit en daarbuiten is de keuze aan jou hoe vaak je deelneemt aan activiteiten en de feesten bezoekt. Naast het hebben van een leuke studententijd vinden we het ook belangrijk dat je je studie haalt. Daarom is er tijdens de kennismakingstijd de mogelijkheid colleges en werkgroepen te bezoeken. Tijdens de tentamenperiodes zullen er geen grote activiteiten en feesten gepland worden, iedereen is dan druk bezig met studeren. Samen leren werkt stimulerend en tijdens deze periode zijn er altijd genoeg mensen die ook aan hun studie moeten werken. Het is zelfs gebleken dat het percentage afgestudeerden hoger ligt onder studenten die lid zijn van een studentenvereniging dan onder studenten die géén lid zijn.

Kom ik nog wel aan mijn andere vrienden toe?

Je borrelt in principe één keer per week met je dispuut. Dat betekent dat er nog zes dagen in de week over zijn om met andere vrienden af te spreken. Al kun je hen natuurlijk ook een keer mee nemen om een avond in de Sociëteit mee te maken.

Wat biedt Unitas naast borrelen?

Unitas is meer dan alleen bier drinken op de borrel. Het lidmaatschap zorgt ervoor dat je je breed kan ontwikkelen. Waar je als student steeds meer op je eigen studie wordt teruggeworpen, kun je bij Unitas over die grenzen heen kijken en je ontwikkelen op andere vlakken. Zoals het organiseren van evenementen, activiteiten, feesten of het samenstellen van boekwerken als het Unitas Magazine of de Almanak! Het vervullen van commissies geeft je een voorsprong op organisatorisch vlak. Bovendien verzorgt Unitas carrièredagen, diverse cursussen, bijvoorbeeld voor het maken van een goede scriptie en nog veel meer. Allemaal dingen die goed van pas kunnen komen bij je studie en in je latere carrière.

Kan ik ook later lid worden?

Per jaar is er één moment waarop mensen zich kunnen inschrijven om lid te worden. De Kennismakingstijd is namelijk altijd op een vast moment in het jaar. Je inschrijven als ouderejaars student is uiteraard ook mogelijk. Er zijn veel studenten die in hun tweede of derde studiejaar pas lid worden van een vereniging.

Hoe corporaal is Unitas?

Iedereen die lid wordt van Unitas komt bij één van de elf zeer verschillende disputen. Zo kent Unitas mannen-, vrouwen en gemengde disputen. Onderling zijn er grote verschillen. Corporaal of helemaal niet, die keuze ligt helemaal bij jezelf.

Doet Unitas aan studiebegeleiding?

Vanuit Unitas zijn er kortingen beschikbaar voor tentamentrainingen, studiehulp en bijlessen van gerenommeerde bijles instanties. Ook wordt er jaarlijks een training aangeboden waar leden worden klaargestoomd voor een sollicitatiegesprek. De studiebegeleiding is ook binnen de disputen te vinden. Veel eerste- en tweedejaars krijgen hulp van ouderejaars studenten binnen hun dispuut. Ook zijn er vaak groepen leden die gezamenlijk studeren. Dit maakt het studeren leuker en werkt bovendien motiverend om goede studieresultaten te behalen.

Organiseert Unitas ook sportieve activiteiten?

Houd je van sportieve activiteiten? Dan zit je bij Unitas goed. Op sportief vlak organiseert Unitas een aantal activiteiten. Elk jaar organiseren we een voetbaltoernooi en daarnaast wordt elk jaar afgesloten met een groots hockeytoernooi. Daarnaast nemen een aantal disputen deel aan landelijke sportevenementen voor studenten. Op dit moment zijn er binnen Unitas ook verschillende vrienden hockey- en voetbalteams die wekelijks spelen en vele leden bezoeken samen de sportschool. Als je je dus sportief wilt uiten, dan is daar alle mogelijkheid voor!

Waar kan ik de Sociëteit van Unitas vinden?

De Sociëteit van Unitas, genaamd S.A.L.V.E., bevindt zich aan de Oudezijds Kolk 55. Dat is 2 minuten lopen van het Centraal station in het centrum van Amsterdam. Als je bij het station oversteekt en vanaf de Prins Hendrikkade de Zeedijk in loopt is het meteen de eerste straat links aan het water. Zie hieronder voor de exacte locatie op de kaart.

[/vc_row]

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact